Lietuvos 3×3 krepšininkai tapo čempionais – laimėjo „Herbalife“ taurę turnyre „AKROPOLE Riga“

Būkite įvykių centre

17.08.2023

098A1125.png

Rugpjūčio 6 dieną prekybos ir pramogų centre „AKROPOLE Riga“ vykusių „Herbalife“ taurės 3×3 krepšinio varžybų, kurias organizavo Latvijos krepšinio asociacija, finale Lietuvos komanda „Raudondvario Hoptrans“, kuri yra nuolatinė Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) pasaulio turo dalyvė, vieno taško skirtumu nugalėjo latvių kvartetą „Kandava/Turība“. „Herbalife“ 3x3 taurės čempionams – Pauliui Beļavičiui, Aurelijui Pukeliui, Marijui Užupiui ir Šarūnui Vingeliui – atiteko kelialapis į FIBA pasaulio turo etapą Debrecene, Vengrijoje, 1000 eurų vertės „AKROPOLE Riga“ įsteigtas prizas ir generalinio taurės rėmėjo „Herbalife“ prizai.

„Herbalife“ 3×3 krepšinio taurės varžybų etapuose Jelgavoje, Kandavoje, Saulkrastuose, Ogrėje, Tukume, Ventspilyje ir Alūksnėje paaiškėjo 16 finalininkų. Tarp jų – trys Lietuvos komandos ir du kvartetai iš Valkos (Latvija), kurių gretose žaidė septyni 3×3 krepšinio žaidėjai iš Ukrainos.

Rugpjūčio 5 d., šeštadienį, krepšinio kovos vyko keturiuose pogrupiuose, kurių kiekviename buvo po keturias komandas. Sekmadienį turnyre dėl čempiono titulo varžėsi 12 komandų. Į pusfinalius pateko keturios finalinio turnyro favoritės, tarp kurių buvo trys Lietuvos komandos ir tris Europos čempionus savo sudėtyje turėjusi latvių komanda „Kandava/Turība“, kurią atstovavo Francis Gustavs Lācis, Zigmārs Raimo, Karlis Apsītis ir Arvis Savčenko.  

„Herbalife“ 3×3 krepšinio taurės finalus galima drąsiai vadinti „saldainiu“ žiūrovams: „Mantinga“ tik per pratęsimą įveikė „Plungę“, o „Raudondvario Hoptrans“ komanda vieno taško skirtumu nugalėjo „Kandava/Turība“ ekipą.

„Herbalife“ 3×3 krepšinio taurės varžybų čempionams atiteko kelialapis į rugpjūčio 26-27 d. Debrecene, Vengrijoje, vyksiantį FIBA pasaulio turo etapą.

Abi turnyro dienas komandų sirgaliai ir varžybų žiūrovai buvo laukiami „Herbalife“ poilsio zonoje, kurioje galėjo mėgautis įvairiais „Formula 1“ baltyminiais kokteiliais ir kitais prekės ženklo produktais, tokiais kaip „Sojos riešutėliai“ (angl. „Roasted Soybeans“), ir tūkstančių Baltijos šalių gyventojų pamėgtais „Formula 1 Express“ bei baltyminiais (angl. Protein) batonėliais. Abi dienas Linda Patkovska, „Herbalife“ fitneso ekspertė Baltijos regione, vedė energingus „Herbalife“ užsiėmimus, o rugpjūčio 6 d. prie jos prisijungė ir „Herbalife“ nepriklausomi partneriai. Lankytojai buvo kviečiami dalyvauti veiklose ir turėjo galimybę laimėti „Herbalife“ dovanų.

„Mums be galo malonu būti šio čempionato generaliniu rėmėju, vaišinti Latvijos bei Lietuvos krepšininkus, taip pat ir 3x3 krepšinio sirgalius mūsų produktais, kurių nauda yra pagrįsta mokslu. Mes taip pat tikimės, kad šio renginio metu žmones supažindinome su subalansuotos mitybos ir aktyvaus gyvenimo būdo nauda ir parodėme, kad tai gali tapti kiekvieno gyvenimo dalimi“, –  sako Olga Solntseva, „Herbalife Nutrition“ vyresnioji direktorė Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje, Azerbaidžane, Sakartvele, Armėnijoje, Mongolijoje, Kazachstane, Uzbekistane ir Kirgizijoje.

„Herbalife“ Latvijoje veikia jau daugiau nei 20 metų, o Lietuvoje šiemet švenčia veiklos 20-metį. Lietuvoje įmonė siūlo apie 50 produktų. Nuo 1980 m. „Herbalife“ visame pasaulyje gerina mitybos įpročius, siūlydama puikaus skonio, moksliškai pagrįstus mitybos produktus, kurie padeda žmonėms subalansuotai maitintis ir gerina jų savijautą. „Herbalife“ unikalumas – nuolat auganti stipri bendruomenė, kurioje žmonės mokosi subalansuotos mitybos principų, aktyvaus ir sportiško gyvenimo būdo bei turi galimybę kurti savo verslą. 

„Herbalife“ taip pat yra oficialus daugiau kaip 190 sportininkų, komandų ir sporto renginių rėmėjas visame pasaulyje. Dalindamasi savo žiniomis apie mitybą ir aukštos kokybės produktus, „Herbalife“ padeda sportininkams siekti aukštų sportinių laimėjimų. Vienas iš tokių pavyzdžių – futbolininkas Cristiano Ronaldo, kuris jau daugiau nei 10 metų renkasi „Herbalife“ produktus.

„Herbalife“ 3x3 krepšinio čempionato finalą galite žiūrėti čia:
https://www.youtube.com/watch?v=1RzEbd3zxkI